Kam

postaviti

štorkljo?

Se tudi vi sprašujete kam postaviti štorkljo. Toliko predlogov in še enkrat toliko vprašanj.

Naroči Štorkljo

Eno najbolj pogostih vprašanj s katerimi se srečujejo mladi starši je kam postaviti štorkljo ob rojstvu otroka. Kako je bomo pritrdili in ali jo lahko dež uniči. Kaj če jo odpihne veter ali pa se zlomi. Podobnim vprašanjem kar ni videti konca, zato smo se odločili, da pripravimo kratek članek, ki vam bo v pomoč kam postaviti štorkljo ob rojstvu otroka.

Najprej bi želeli izpostaviti, da so vse naše štorklje izdelane iz penjenega pvc-ja, ki je vodoodporen in zelo obstojen material. Poleg tega so natisnjene barve ravno tako obstojne kar pomeni, da se s časom ne bodo spremenile tudi če bo štorklja preživela veliko dni zunaj. Material iz katerega pa je štorklja narejena je lahek in odporen na udarce, zato ste lahko povsem brez skrbi kam postaviti štorkljo.

1. Zunaj na vidno mesto

Kam postaviti štorkljo, da bodo vsi videli, da smo dobili novorojenčka. Odgovor je povsem preprost. Ven na čim bolj vidno mesto. Običajno se štorklja ob rojstvu otroka postavi poleg vhoda. Lahko je to ob vrata, nad vrata ali kar na vrata. Ker je štorklja zelo lahka jo boste brez težav pritrdili kamor koli boste želeli.

Zelo dobro in vidno mesto kam postaviti štorkljo je tudi balkonska ograja, saj se bo štorklja tako še bolj videla iz ceste. Včasih pa lahko opazimo naše štorklje tudi na kozolcih ali vrtnih ograjah. Moramo priznati, da je še nismo opazili na drevesu in bomo veseli, če se boste vi opogumili in jo pritrdila tja.

2. V središče zabave

Kam postaviti štorkljo če ne v središče zabave. Vsi gostje jo bodo veseli, se z njo slikali, vi pa boste razbremenjeni neskončnih vprašanj o imenu, dnevu rojstva, teži… Štorklja predstavlja nekakšen simbol družine in otrok in je prav, da se ji na dan zabave nameni pomembno mesto.

No, kam postaviti štorkljo ko bo zabave konec in boste vse lepo pospravili, pa boste morali še ugotoviti. Običajno je to dneva soba ali kuhinja. V prihajajočih dneh, ko bo vaš dojenček pridno pridobival na teži, boste vedno znova pogledali in se čudili koliko je bil že težak ob rojstvu.

3. V otroško sobo

Štorklja ob rojstvu otroka sodi nedvomno tudi v otroško sobo. Lahko se postavi v kot ali kar z obojestranskim lepilom pritrdi na steno. Krasna dekoracija, ki nikoli ne ”zastara” in tudi vaš dojenček jo bo zagotovo z veseljem občudoval

Glede na to, da so štorklje že v antični Grčiji spoznali za mitološka bitja, ste lahko povesem brez skrbi. Vaša štorklja bo na otroka pazila dan in noč, mu pripovedovala čudovite pravljice in skrbela za sladke sanje.

DODATEN NASVET

Tokrat vam iz lastnih izkušenj svetujemo kam postaviti štorkljo. Priporočamo vam, da štorkljo kar malo selite po hiši in okolici. Najprej štorkljo postavite ven na vidno mesto, tako da bodo vsi videli, da ste dobili novorojenčka. Na dan zabave prinesite štorkljo v središče dogajanja in jo postavite na najbolj vidno mesto. Tako se boste izognili neskončnim vprašanjem o imenu, teži, dnevu rojstva… in kar je najbolje; vsi se bodo hoteli slikati ob štorklji.

Ko bo zabava mimo in boste vse lepo pospravili lahko štorkljo postavite na primerno mesto, kjer se največ zadržujete. Po kakšnem mesecu pa se lahko vaša štorklja ob rojstvu otroka preseli kar v otroško sobico in tam skrbi za vašega malega junaka vsaj toliko časa, dokler ne bo k vam priletela nova štorklja ob rojstvu otroka.